Nici criminalii nu merita sa traiasca in aceste inchisori teribile !!

Se stie faptul ca daca existi intr-o inchisoare nu este tocmai un lucru bun.

Inchisorile sunt cunoscute pentru violenta, coruptie si conditiile de trai nu tocmai placute. Ca locuri de pedeapsa (ideale pentru reabilitare) este de inteles ca nu trebuie sa fie niste locuri luxuriante, insa uneori lucrurile merg prea departe. Poate ca nu vei simpatiza intocmai cu incarcerarea unui recidivist violent, dar atunci cand iei in considerare faptul ca multi recidivisti nonviolenti ajung in asemenea locuri, uneori, fara sa vreti, s-ar putea sa luati o pauza si sa va ganditi de doua ori inainte.
Iata o privire asupra celor 15 cele mai rele inchisori din lume. Unele din ele se afla si in America. Natura lor infioratoare se datoreaza abuzului, violentei si supraaglomerarii.
Inchisoriile sunt locurile ideale unde oamenii ce au comis infractiuni pot invata din greselile lor si, daca este posibil, sa se intoarca in societate cu abilitati mai bune si cunostinte. Cu asemena conditii, ar fi un miracol daca ar supravietui, sa nu mai vorbim sa iasa de acolo oameni mai buni. Dar exista vreo solutie in problema comportamentului criminal?

1) Inchisoarea de maxima securitate Kamiti, Nairobi, Kenya
Aceasta inchisoare este cunoscuta ca fiind extrem de murdara, ducand la epidemii ale unor boli precum holera. Malnutritia si foametea sunt de asemenea criminali in acest loc, ca si izbucnirile violente. Construita pentru 800, gazduieste 3,000.
1


2) Rikers Island, New York, USA
Rikers Island, principalul pion al francizei “Lege si Ordine”, a fost in lumina reflectoarelor de multe ori pentru cazuri de violenta, inclusiv injunghieri si batai, precum si pentru rele tratamente particulare ale detinutilor cu boli mintale. In 2007, un detinut de 18 ani a fost batut pana la moarte in acest loc.
2


3) Inchisoarea Centrala Gitarama, Rwanda, Africa
Costruita in principiu pentru 400 de oameni, Populatia acestei inchisori numara aproximativ 7,000 de detinuti in anii ’90,atunci cand tara a fost implicata intr-un razboi civil. Din cauza conditiilor oribile, prizonierii au trebuit sa recurga la canibalism pentru a supravietui.
3


4) Camp 22, Hoereyong, Coreea de Nord
Oficial cunoscuta ca si Kwan-li-so, Camp 22 e o tabara misterioasa, spunandu-se ca este populata de detinuti politici, si uneori si familiile acestora de asemenea. Sunt tinuti aici in viata, si desi nu exista documente oficiale, populatia estimativa este de 50,000 de persoane.
4


5) El Rodeo Prison, Guatire, Venezuela
Cu o populatie de 50,000, este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai violente inchisori din lume, si este casa numeroaselor activitati ale bandelor. Un razboi al bandelor a inceput aici in 2011, si a fost atat de violent incat a fost nevoie de fortele armate ale tarii sa intervina.
5


6) Bang Kwang, Bangkok, Tailanda
Denumita “the Bangkok Hilton”, aceasta inchisoare este faimoasa pentru tortura cat si pentru supraaglomerare. Prizonierilor condamnati la moarte le este dat uneori un avertisment cu doua ore inainte de executie.
6


7) Supermax, Florence, Colorado, USA
Detinutii de aici sunt tinuti in celulele lor, care nu au lumina naturala, pentru 23 de ore pe zi, interactionand cu gardienii foarte putin si deloc intre ei.
7


8) Tadmor Prison, Tadmur, Syria
Aceasta inchisoare a fost inchisa in 2001, ca urmare a masacrului din 1980 ce s-a soldat cu aproximativ 800 de morti. A fost redeschisa in 2011, desi, un detinut american spunea ca bataile si spanzuratorile erau la ordinea zilei.
8


9) Inchisoarea Macaraibo, Sabaneta, Venezuela
and aceasta inchisoare a fost construita, in 1958, era menita pentru 900 de persoane. Astazi, 2,400 de detinuti locuiesc acolo. In 1994, aceasta inchisoare a vazut si o revolta in care au murit 100 de oameni.
9


10) Penitenciarul de stat din Louisiana, Angola, USA
Aceasta este o inchisoare-ferma, ce inseamna ca cei 5,000+ de prizonieri lucreaza tot anul pentru a culege bumbac, cum se arata in aceasta poza din 1997. Inchisoarea a primit o publicitate proasta peste acuzatiile de cruzime si tratamente neobisnuite.
10


11) Inchisoarea Gldani< Tbilisi, Georgia
Aceasta inchisoare a castigat notorietate in 2012 cand a aparut o inregistrare video in care apareau gardieni ce torturau si agresau sexual detinutii. Un gardian a iesit in fata raportand ca a vazut multe atrocitati de acest fel inca din 2005.
11


12) La Sante, Paris, Franta
Pe langa detinuti, aceasta inchisoare este de asemenea umpluta cu soareci si paduchi. Si pe langa supraaglomerare, gardienii de aici au reputatia ca fiind unii dintre cei mai violenti. Conditiile sunt atat de grele incat 73 de prizonieri s-au sinucis in 2002 inghitind lichid de curatat scurgerea.
12


13) San Juan De Lurigancho, Lima, Peru
Construita pentru 2,500, aceasta inchisoare, considerata a fi cea mai rea din Africa de Sud, in momentul actual tine peste 7,000 de prizonieri. Aceasta inchisoare este usor neconventionala deoarece le permite detinutilor sa isi creeze propria economie, unde pot vinde obiecte lucrate manual si altele. Dezavantajul este ca poate crea tot felul de probleme intre competitori, de obicei ducand la violenta si crima. Inchisoarea este cunoscuta si pentru luptele de cocosi.
13


14) Inchisoarea Black Beach, Equitorial Guinea, Africa
Aceasta inchisoare este cunoscuta pentru infestarea bailor de catre sobolani, de asemenea si pentru frecventa lipsa a mancarii. Conditiile fac ca multi detinuti sa moara din diferite cauze in fiecare an, sau de bataile primite de la gardienii violenti.
14


15) Inchisoarea Butyrka, Moscova, Rusia
Inchisoarea Butyrka a fost folosita ca centru de detentie din 1600. Majoritatea inchisorilor de pe lista sunt cunoscute ca fiind supraaglomerate, dar aceasta este printre cele mai rele, avand camere ce tin de 10 ori mai multi detinuti decat ar trebui. Acest fapt face ca locul sa fie infect, boli ca tuberculoza sau SIDA raspandindu-se repede si usor.
15