Ce le fac oamenii din Indonezia celor ce au murit este o traditie socanta si bizara

Ai dezgropat vreodata ramasitele unui om iubit care a murit pentru a-i curata cadavrul, repara cosciugul si pentru a-i imbraca in haine noi?

Probabil ca nici eu nu as face-o, dar ei exact asta fac de cativa ani in Toraja, Indonezia.

Respect aceasta dedicatie a oamenilor pentru stramosii lor. Majoritatea oamenilor ar fi prea suparati sau dezgustati sa mai fie in stare sa faca acest lucru, dar aceste familii dau dovada de dragoste adevarata… chiar si dupa moarte.

Coafand-o de dincolo de mormant.
1


La fiecare cativa ani oamenii din Toraja in Sulawesi de Sud, Indonezia, dezgroapa cadavrele stramosilor lor morti. Ei fac asta pentru un ritual numit Ma’nene, sau Ceremonia Curatirii cadavrelor.
2


In timpul ceremoniei mortii sunt spalati, aranjati si imbracati in haine noi.
3


Ceea ce face aceasta ceremonie posibila este faptul ca aceste cadavre nu sunt ingropate in pamant. In loc de asta sunt ingropati in pesteri sau morminte din pesteri. Acest lucru face mai usor pentru sateni sa ajunga la cadavrele celor iubiti.
4


Originea ritualului este bazata pe credinta ca spiritul unei persoane decedate trebuie sa se intoarca la sateni.
5


In timpul ceremoniei, unele rude plimba cadavrele de-a lungul provinciei.
6


Cosciugurile cadavrelor sunt si ele reparate.
7


Pana si cadavrele copiilor sunt deshumate si imbracate cu haine noi in timpul ceremoniei.
8


In societatea din Toraja aceste ritualuri despre moarte sunt mai importante decat orice ritual ce include nasteri sau mariaje. Prin urmare se intelege de ce aceasta ceremonie inseamna atat de mult pentru oamenii de acolo.
9