Am vazut lucruri deranjate si inainte, dar ceea ce au gasit intr-o canalizare este Teribil… O DOAMNE

De-alungul istoriei multe lucruri intunecate si tulburatoare sau intamplat.

Razboaiele au devastat orasele, distrugand familii, care au dus la atrocitati comise impotriva unor barbati nevinovati, femei, si copii. Cu toate acestea, acele vremuri intunecate nu fac tragediie necunoscute mai putin teribile.
Intr-un oras din Vestul Irlandei numit Tuam, a fost gasita recent o groapa plina cu cadavre in fosa septica a cuiva. Un canal a fost umplut cu resturile a aproximativ 800 de copii. Rezervorul se afla pe un loc unde a fost o fosta casa de “femei cazute” si copii lor nelegitimi. Casa, asa cum a fost numita, a fost deschisa intre 1925 si 1961. Mai multa moarte decat viata a trecut prin usile sale.

Femeile care au trait aici plateau o penitenta de servitute, ucenicie pentru sarcinile lor aflate in afara unei casatorii.
1
Multi in cele din urma au parasit casa pentru munca… copii lor nu au fost atat de norocosi.
2


La acea vreme, familiile gravide necasatorite din Irlanda au fost ostracizate din motive sociale si religioase.
3


Malnutritia si teribila neglijare a ucis multi dintre copii.
4


Altii au murit de rujeola, convulsii, TBC, gastroenterita si pneumonie. Mortalitatea infantila la “Casa” a fost ridicat.
Acum planuri sunt facute pentru un serviciu memorial, pentru copii, si ridicarea unui semn la locul mormantului in masa. Oamenii online, cer de asemenea o ancheta mai adanca in aceasta tragedie.
5