Ai auzit de Ebola? uite aici inca cateva boli periculoase de care ar trebui sa-ti faci griji

Ebola continua sa se raspandeasca in diferite parti ale Africii in timp ce lumea trece cu vederea.

In fiecare an se pare ca, apare o noua boala sau o criza in sanatate despre care trebuie sa ne facem griji. Dar oamenii uita ca sunt multe boli in lume care nu sunt atat de raspandite ca acest focar recent de infectie, dar asta nu inseamna ca sunt mai putin mortale. (Sa numai vorbim ca, gripa ucide de una singura multi oameni in fiecare an.)
Din fericire, datorita progreselor medicale, Statele Unite ale Americii nu trebuie sa isi faca griji pentru majoritatea bolilor. Restul lumii, totusi ar trebui sa-si fac griji. Aici sunt unele dintre cele mai oribile boli de care suntem inca afectati in ziua de azi.

1. Tuberculoza.
Oamenii de stiinta cred ca Tuberculoza a aparut inca de pe timpul egiptenilor. Chiar si astazi se estimeaza ca o treime din populatia Pamantului este infectata cu aceasta boala a plamanilor. Simptomele includ tuse cronica, mucus cu sange si febra extrema.
1


2. Ciuma.
Da intr-adevar aceasta este “Ciuma” despre care se vorbeste in cartile de istorie din care ai invatat, dar stiai ca sa intors? Exista inca focare in diferite zone ale lumii. Simptome ale acestei boli medievale intoarse din timp consta in niste noduri limfatice care apar pe corpul omenesc in diferite locuri ale organismului, si dupa cum sti intr-un final survine moartea.
2


3. Pojar.
Rujeola sau mai bine zis Pojarul este atat de contagios incat daca esti in aceeasi camera cu cineva care are pojar exista 90% sanse sa te infectezi si tu.
Un vaccin a fost inventat care poate distruge cu usurinta rujeola, dar o recenta miscare de oameni prost informata au protestat sustinand ca vaccinurile provoaca autism la copii, astfel frica de infectie la scara globala e in crestere. Simptomele pojarului sunt febra, eruptii cutanate pe tot corpul de culoare rosie in genul unor cosuri, si ochii rosii.
3


4. Leptospiroza.
Este posibil sa nu fi auzit de Leptospiroza, dar in zilele noastre, in toata lumea sunt infectati intre 7 si 10 persoane pe an de aceasta boala mortala. Simptomele includ dureri de cap, febra, si sangerari extrem de periculoase din plamani.
4


5. Febra Tifoida.
Aceasta boala este defapt destula de comuna in zilele noastre, in unele tari unde practicile de igiena sunt foarte sarace, si o parte din fecale este ingerata impreuna cu alimentele.Simptomele includ febra severa si diaree.
5


6. Febra Dengue.
Febra Dengue este cunoscuta și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atat de intense încat creeaza senzatia ca oasele se rup. Aproape cauzata exclusiv de muscatura tantarului tropical, simptomele acestei boli sunt similare cu pojarul: febra, dureri de cap, dureri musculare si articulare precum si o eruptie cutanata pe piele foarte accentuata ca in cazul pojarului.
6