Acesti pesti au niste talente extraordinare, de care nu o sa-ti vina sa crezi

Exista o gramada de lucruri interesante in ocean, unele sunt super cool, in timp ce altele sunt pur si simplu infricosatoare. Toate sunt maiestuoase intr-un fel sau altu.

Oamenii de stiinta au fost intotdeauna fascinati de viata subacvatica si sunt inca fascinati, si recent au descoperit cateva talente foarte rare pe care anumiti pesti le au. Unele pot fi explicate, dar altele sunt fara rapuns.
Acestea sunt unele dintre cele mai mari descoperiri cu privire la anumite specii de pesti pe care oamenii de stiinta le-au descoperit.

1. Mummichog
Cei mai multi pesti evita apa murdara si apa saraca in oxigen, dar nu si Mummichogul. Daca se confrunta cu un mediu cu oxigen putin, acesta fie respira la suprafata, fie isi modifica sangele pentru a lega mai mult oxigen. Deoarece modificarea sangelui sa lucreze mai bine nu este foarte dificil, nu? Mummichogul poate supravietui in apa dulce sau extrem de sarata, de asemenea.
1


2. Pestele Killi
Nu conteaza cat de multe abilitati au pestii, exista insa o regula universala: Sunt blocati in apa. Pestele mangrov Killi a gasit o modalitate chiar si in jurul acestei cerinte neschimbatoare, totusi. El poate trai in interiorul copacilor putreziti, sau in ramuri de pe uscat pentru luni intregi, asta se numeste “logpacking.” Acesta este un peste care traieste in copaci. Cand piscinele se golesc sau apa se retrage, pestele mangrov killi sare in copacii batrani, nuci de cocos goale, cutii de cafea aruncate, sau se baga chiar sub frunzisuri, atata timp cat mediul in care se afla este mentinut umed, pestele killi poate supravietui in felul asta pana la 66 de zile.
2


3. Pestele domnisoara
Aceasta specie de peste domnisoara poate manca doar o forma foarte specifica de alge numita “Polysiphonia”, cum isi obtine aceasta alga? Ei bine acesta o planteaza! Corect, aceste peste este un agricultor. De asemenea el isi va apara cu rutina culturile de alti pradatori, urmand ca apoi sa se ospateze din singurul sau mijloc de existenta.
3


4. Pestele limba
Acest peste este derutant pentru oamenii de stiinta, in timp ce cercetau vulcanii subacvatici oamenii de stiinta au descoperit ca pestele limba traieste in zonele din jurul vulcanilor, asta inseamna ca ei traiesc in bazine sulfurice toxice, care sunt fierbinti, si aceste locuri nu par sa moara vreodata.
4


5. Peste curatator Wrasse
Curatatorul Wrasse are o prietenie unica cu alte specii de pesti. Ei ofera pestilor mai mari ca ei care in mod normal care iar manca de obicei pe acesti pesti curatatori Wrasse mai mici, servicii de curatenie. Ei ii curata pe pestii mai mari mancand paduchii si alti daunatori care sunt atasati pe, pestii mari, si in schimb pradatorii mai mari sunt de acord sa nu-i manance.
5


6. Pestele infractor
Acesti pesti sunt uimitori din cauza de cat de lenesi sunt. Pestele adult infractor ramane ascuns sub suprafata dupa ce da nastere copiilor sai. Copii pestilor infractor ies apoi in lume si apoi revin sa-i hraneasca pe cei adulti. Aceasta este singura specie de peste care face asta. Pestele adult nu isi paraseste de fapt niciodata vizuina, si poate ramane in viata in acest fel pentru o perioada foarte lunga de timp.
6


7. Pestele dragonul negru sau pestele vipera
Acest predator locuitor al adancurilor poate face numeroase lucruri. Ei au organe care se aprind pentru a da semnale altora din specia lor sau pentru a atrage prada lor, si pot sa faca ca, corpul lor sa straluceasca in culoarea rosie. Asta nu suna prea impresionant, dar atunci cand iei in considerare ca rosu este o culoare care nu are bioluminiscenta de albastru sau verde, face acest peste un cosmar. Le ofera practic o lanterna invizibila pe care prada lor nu o pot vedea.
7


8. Pestele orb de pestera
Acesti pesti nu au ochi, deci cum se descurca cu ce este in jur? Similar cu un super-erou “Daredevil”, acesti pesti au un simt hiper sensibil numit imagistica hidrodinamica. Toti pestii au un organ numit “linie latera” in lungimea corpului lor, care detecteaza vibratiile si curentii apei din jurul lor. Unii pesti folosesc asta pentru scolarizare sau sa simta daca un pradator se grabeste in spatele lor. In pestera pestele are acest simt super sporit, ei pot simti peretii, pietrele, si obstacolele doar inotand in jurul lor.
8


9. Pestele elefant
Pestele elefant poate vorbi, nu la fel ca mine si tine, dar au o forma de comunicare cu ceilalti pesti elefanti prin electro-receptie. Aceasta genereaza o sarcina electrica, si o foloseste ca un sonar pentru a gasi drumul in jurul sau. Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea ca aceasta capacitate rara de a genera si simti energie electrica a oferit pestelui elefant o noua forma de comunicare.
9


10. Pestele catel
In urma cu douazeci de mii de ani, Death Valley a fost un lac masiv, dar cu timpul sa uscat si sa retras in cateva bazine mai mici. Cand totul in cele din urma a murit, pestele catel a gasit o modalitate de a supravietui locuind in ape calde si fierbinti, la o salinitate uneori de 4 ori mai mare decat a oceanului, pestele catel este unul dintre cei mai mari supravietuitori de pe planeta.
10