Acestea sunt cele mai ridicole lucruri pe care le-au descoperit in spatiul cosmic

Va aduceti aminte cand toti eram in scoala primara si am fost invatati despre spatiu? Nu suna uimitor?

Sigur ca suna atunci… si sigura ca suna si acum. Exista unele lucruri nebunesti care se intampla in spatiu pe care inca le descoperim. Cu peisajul sau aparent fara sfarsit, spatiul va fi mereu ceva pe care o sa-l studiem. Iata aici unele dintre cele mai ciudate lucruri pe care le-am vazut in timp ce studiam cerul.

1. Curenti electrici masivi.
Acesti curenti au unde colorate care radiaza din gauri negre. Unul din curenti a fost reperat ca fiind de aproximativ 1,5 ori mai mare decat intreaga noastra galaxie Calea Lactee. Asta e socant!
1


2. Gheata lui Pluto.
Temperatura de pe actuala planeta Pluto este atat de mica, incat gheata gasita pe aceasta planeta este mai tare decat majoritatea otelurilor. Trebuie sa multumiti temperaturii de -390 grade Fahrenheit pentru asta.
2


3. Stele Gigant.
Aceasta este o comparatie a soarelui nostru (care este masiv de altfel) cu o stea nou descoperita, numita VY Canis Major (care este, cum sa spun… mult mai masiva). Aceasta stea este atat de mare incat prabusirea acesteia ar putea avea implicatii majore pentru intregul univers.
3


4. Planeta de diamant.
Aceasta planeta se pare ca va fi “pentru totdeauna”. Oamenii de stiinta au descoperit recent o planeta de diamant. Ei bine, nu intreaga planeta, dar 1/3 din planeta este diamant, motiv destul de bun pentru mine sa o consider nebuneste de interesanta.
4


5. Mickey Mouse de pe Mercur.
In timpul investigatiei pentru a vedea despre ce e vorba pe planeta mercur, oamenii de stiinta au descoperit un site familiar pamantesc. Se pare ca a existat un vizitator de pe planeta, un domn Micky Mouse.
5


6. Stele de hiper mare viteza.
Stelele cazatoare nu sunt de fapt stele. Acestia sunt meteori care trec prin galaxie. DAR! Sunt lucruri, cum ar fi stelele cazatoare. Ele calatoresc cu milioane de kilometri pe ora si sper sa nu venim in contact cu una prea curand.
6


7. Planeta ghetii fierbinti.
Aceasta planeta arde la 439 de grade Celsius, dar moleculele de apa nu se topesc sau se evapora. Ele formeaza impreuna ceea ce se numeste “gheata fierbinte”.
7


8. Un gigant rezervor de apa.
Acest nor este la ani-lumina distanta, dar detine aproximativ 140 bilioane de ori cantitatea de apa de pe Pamant. Aduceti-va colacele copii.
8
9. Energie neagra.
Energia intunecata reprezinta 68% din universul cunoscut si ea este catalizatorul pentru ceea ce face universul sa se extinda.
9


10. Unicornul.
Nebuloasa Trifida are o asemanare cu creatura mitica in totalitate, nu este un unicorn. Scuze.
10


11. O planeta aproape locuibila.
Aceasta planeta a fost gasita in apropierea planetei Ghetii fierbinti de fapt, nu se invarte, deci este nelocuibila pe partea dinspre soare, si pe partea departe de soare, dar zonele din mijloc sunt aparent locuibile.
11


12. Un nor gigant.
Aceasta este unul dintre cele mai mari lucruri cunoscute, nu doar nori, lucruri din universul cunoscut. Este norul Himiko si este peste jumatate din dimensiunea galaxiei noastre. Sper ca nu aduce ploaia cu el.
12


13. O stea rece.
Cele mai multe stele sunt cunoscute a fi aprinse cald, dar aceasta stea care a fost gasita nu este de fapt nici macar la fel de fierbinte ca tine,ca temperatura corpului tau! Asta-i adevarat, esti mai cald decat o stea. Temperatura corpului nostru este 98.6 grade Fahrenheit, stelele sa aflat ca au numai 89 de grade.
13


14. Marele ascendent Quasar.
Ce este infricosator la acest mare Quasar nu este numai dimensiunea lui (de 40 de ori mai mare decat Calea Lactee), ci ca rupe legile fizicii asa cum le stim.
14


15. Materie Neagra.
27% din universul vizibil este misterioasa materie neagra. Infricosator nu?
15


16. Gaurile negre car se misca foarte repede.
Aceste stele prabusite se arunca prin univers mancand orice materie sau lumina gasesc. Nu numai ca se deplaseaza cu viteze in milioane de kilometri pe ora, dar odata ce au terminat de consumat ceva, isi schimba directia. Am putea fi pe punctul unui dezastru catastrofal, iar noi nici macar nu l-am vedea venind, datorita caracterului imprevizibil al acestor gauri negre.
16