Aceste vrajitoare din lumea reala iti vor arata puterea fricii !

O vrajitoare pe o matura, zburand in jurul lunii e un simbol clasic al Hollywood-ului. Ar putea avea ca accesoriu chiar si o pisica neagra sau o cioara.

Dar adevarul este ca aceste mult acuzate “vrajitoare” ale istoriei nu au fost niciodata atat de bine primite precum aceasta imagine creata de filme, sa nu mai vorbim de nebunia Harry Potter.

Povestile cu vrajitoare din trecut au derivat din cazanul plin de suspiciuni ale unui mic oras, acestea controland puterea de convingere a celor mai slabi. Aici sunt cateva dintre povestile cu vrajitoare din istorie, care te vor face sa iti schimbi parerea.

 

1) Merga Bien.

In 1603, Balthasar von Dernbach, printul orasului german Fulda a pornit o vanatoare de vrajitoare incepand cu Merga Bien, o femeie de doua ori vaduva care tocmai se maritase cu al treilea sot. Oamenii lui von Dernbach au torturat-o pana au aflat ca aceasta a folosit vrajitoria pentru a-si ucide primii doi soti. Era insarcinata la momentul procesului ei, lucru care a crezut ca o va ajuta, dar von Dernbach a fortat-o sa recunoasca ca era copilul Satanei. Ea a fost arsa pe rug.

mk-merdaBien3-1212.JPG


2) Moll Dyer.

Dyer era o femeie singura ce traia la periferia comitatului St. Mary, Maryland ce a fost acuzata de vrajitorie. Oamenii din oras i-au ars coliba si ea s-a retras in padure, se presupune ca atunci a blestemat orasul cu ani de frig si boli, inainte de a muri pe o piatra ce exista si in ziua de astazi acolo.

2


3) Maret Jonsdotter

Maret Jonsdotter a fost prima femeie din Suedia care a fost judecata de tribunalul The Great Noise. Maret a fost acuzata ca a calarit barbatii precum niste cai spre o pajiste magica numita Blockula si a facut ritualuri satanice impotriva vointei lor. Pentru ca nu a recunoscut niciodata crimele, nici chiar sub tortura, la inceput nu a putut fi executata, dar din fericire pentru oras, au schimbat legea. Ea a fost decapitata inainte ca trupul sa-i fie ars pe rug.

3


4) Angela de la Barthe.

Angela de la Barthe a fost arsa pe rug de Inchizitie in anul 1275, cu acuzatiile de vrajitorie, incluzand faptul ca a dat nastere unui demon sarpe-lup, un monstru ce manca copii. Lucrurile erau ciudate pe atunci.

4


5) Marie Laveau.

Cunoscuta ca “Regina voodoo din New Orleans”, se presupune ca Marie Laveau se specializase in vrajitorie, controlul mintii, telekinezie si chiar potiuni de dragoste. Nu a fost executata pentru vrajitoria ei, de fapt, aproape 12,000 de oameni au venit sa-si arate respectele la ceremonia ei funerara.

5


6) Dame Alice Kyteler.

Ca sa fiu sincer fata de Alice Kyteler, multi oameni au murit in Irlanda anului 1324, dar faptul ca ea se afla la al patrulea sot a fost putin cam mult pentru oficialii bisericii. Au acuzat-o pe Alice pentru infiintarea unui sindicat secret de vrajitori si pentru ca a avut relatii cu un incubus (o fantoma care face dragoste cu muritorii). A fost prima vrajitoare a Irlandei.

6


7) Vrajitoarele din Salem.

Studiile asupra vrajitoarelor din Salem au inceput in 1692 cand fiica si nepoata unui preot au inceput sa se poarte ciudat, sa tipe si sa arunce cu lucruri. Doctorul orasului le-a diagnosticat cu comportament diavolesc si in curand 200 de oameni au fost acuzati de vrajitorie si 20 au fost executati pentru aceasta crima.

7


8) Agnes Waterhouse.

n 1566 Agnes Waterhouse a fost prima femeie din Anglia acuzata de vrajitorie si executata. Se spunea ca ea si magia ei neagra au cauzat moartea multor barbati din oras si ea avea o pisica pe numele “Satana”. A recunoscut ca a incercat o data sa omoare un om spanzurandu-l, dar acesta a fost ocrotit de credinta lui in Dumnezeu.

8