Aceste lucruri ciudate despre voodoo suna nebuneste, dar sunt adevarate

Voodoo este o religie interesanta, dar nu mai putin ciudata decat celelalte religii cunoscute.

Aceasta este uneori descrisa in filme ca fiind magie neagra folosita de vrajitoare demonice sau vrajitori ai mlastinii. Pentru a te ajuta sa intelegi mai bine religia voodoo iti prezentam aceste lucruri interesante, dar ciudate care te vor face sa iti fie mai putin frica atunci cand vei traversa mlastinile adanci din sud.

Voodoo incorporeaza multe figuri din crestinism in mitologia sa. De exemplu, fecioara Aida Wedo este in esenta Maria.
1


Imparatia din Oyotunji este un sat traditional voodoo de langa Sheldon, Carolina de sud. Practic nu face parte din Statele Unite ale Americii.
2


Faptul ca in voodoo animalele sunt sacrificate este pentru a combina forta de viata a animalelor cu spiritul voodoo ales pe care vor sa-l invoce. Animalul este apoi gatit si mancat ca parte a ritualului.
Vodou animal sacrifice ritual in Saut d'Eau, Haiti


Serpii nu sunt folositi in voodoo doar pentru a te speria. Ei sunt un semn important al figurii creatorului lor, Damballa.
4


Datorita unor similaritudini, religia voodoo este acceptata si de biserica catolica.
5


Voodoo are mai putin de-a face cu inducerea durerii asupra inamicilor si mai mult de-a face cu vindecarea.
6


Sunt trei tipuri de voodoo: vest African, Louisiana si voodoo Haitian.
Voodoo fetish 3


Pe langa faptul ca este cea mai mare regina a voodoo din toate timpurile, Mary Laveau a fost o faimoasa coafeza. Clientii ei erau unii dintre cei mai puternici oameni din New Orleans.
8


Se spune ca in papusile voodoo se infig ace menite sa faca rau victimei. In realitate, singurul rol al acestor ace este de a atasa o poza a unei persoane in aceasta papusa.
9


Majoritatea ritualurilor cu papusi voodoo au intentia de a cauza o schimbare pozitiva asupra tintei. De exemplu, fixarea banilor in papusa roaga spiritual sa aduca acelei persoane noroc la bani.
10