Aceste fapte istorice nebunesti despre Uniunea Sovietica par a fi inventate, dar sunt foarte Adevarate

Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste(sau Uniunea Sovietica)poate suna ca un nume palit al trecutului, dar a fost o realitate pentru o mare parte din oameni si a lumii in general mai bine de 70 de ani.

A fost Rusia la bine si la rau simultan. Poate ca nu asta pare acum, dar a fost o vreme cand Russia a fost adversarul Americii, nu numai din cauza diferentelor politice, ci si din cauza ca Rusia era singura care putea ca concureze cu puterea Americii.
Majoritatea oamenilor nu stiu despre faptele ciudate ale URSS, dar fiecare dintre ele sunt total adevarate:

1. URSS putea spune daca un pasaport este fals, deoarece capsele de la pasapoartele reale din Uniunea Sovietica erau de o calitate atat de proasta incat se rupeau cu o mare usurinta.
1


2. Garzile lui Stalin le erau atat de frica de el incat nimeni nu a chemat un doctor pana nu au trecut 12 ore dupa ce a suferit un accident vascular cerebral, din cauza ca el nu le-a comandat sa faca acest lucru.
WWII STALIN TEHERAN CONFERENCE


3. Documentul oficial care proclama prabusirea Uniunii Sovietice dateaza din data de 7 Februarie 2013.
3


4. SUA ar fi trebuit sa mearga in spatiu cu URSS, dar după ce Kennedy a fost asasinat sovieticii sau retras.Ei nu aveau incredere in presedintele Johnson.
4


5. In 1933 Stalin a deportat 6.200 de persoane pe o insula saraca din Siberia, lasandu-le de mancare doar faina si nici un fel de instrument pentru a putea construi adaposturi.O luna mai tarziu la intoarcerea lui Stalin pe insula, 4.000 de persoane din totalul celor 6.200 erau moarte.
5


6. Un executioner Sovietic pe nume Vasili Blokhin, a ucis personal 7.000 de ofiteri Polonezi cun un pistol, intr-o perioada de 28 de zile.E o medie de o persoana la fiecare trei minute timp de zece ore pe zi.
6


7. 80% din barbatii nascuti in Uniunea Sovietica in 1923 au murit in Al Doilea Razboi Mondial.
Polen, deutsch-sowjetische Siegesparade


8. Filmul “Fructele Maniei” a fost permis initial sa se joace in teatrele Sovietice din cauza reprezentarii sale aparent negative fata de cei saraci din Societatea Capitalista.Mai tarziu l-au interzis din cauza ca publicul Rus a fost uimit de faptul ca si cei mai saraci Americani detineau o masina.
8


9. Sovieticii au forat in gaura de foraj Kola, practic doar pentru a vedea cand de adanc pot fora.
9


10. Exista o versiune Sovietica a filmului “The Hobbit” realizat in 1985.
10


11. Prisonierii Sovieticilor isi faceau tatuaje cu Lenin si Stalin deoarece gardienilor nu li se permitea sa traga in imagini ale liderilor nationali.
11


12. Uniunea Sovietică a refuzat să găzduiască Jocurile Paralimpice din 1980, deoarece ei au spus ca nici unul dintre cetățenii lor nu au avut dizabilitati (handicap).
111111111111111111


13. Atunci cand KGB-ul a incercat sa santajeze presedintele indonezian Sukarno Achmed cu inregistrarile ce aveau continut sexual, acesta nu a cazut in cursa, in schimb el a cerut mai multe copii ale inregistrarilor pentru a le arata oamenilor din tara sa.
12


14. Alexey Pajitnov creatorul jocului Tetris, nu a primit niciodata vreun ban pentru asta, deaorece jocul este detinut din punct de vedere tehnic de catre Uniunea Sovietica.
13


15. URSS nu a recunoscut public cauzele exploziei de la de la Cernobîl, decat la trei zile dupa aceasta, atunci cand radiatiile au pornit alarma la o centrala nucleara din Suedia.
14


16. Un Maresal Sovietic a cerut oamenilor de stiinta sa creeze o Coca-Cola incolora care sa semene cu vodca. El a vrut să bea Coca-Cola în fața oamenilor săi, dar a fost prea jenat să o faca.15


17. George Koval, un spion sovietic care a furat toate secretele nucleare Americane ale proiectului Manhattan, nu a fost descoperit a fi un spion pana in anul 2002.
16


18. In Al Doilea Razboi Mondial, Sovieticii au eliberat mai multe lagare de concentrare decat toti aliatii lor la un loc.
Lettland, KZ Salaspils, Essensausgabe