Aceste 7 strategii militare au functionat in ciuda nebuniei lor

Daca ai citit vreodata despre razboi (sau ai fost in razboi), stii ca trebuie sa fii creativ pentru a-ti castiga bataliile.

Acesti generali si-au folosit creativitatea la maximum si rezultatele au fost fantastice. Chiar daca ai cea mai mare si cea mai bine echipata armata, nu esti imun infrangerilor rusinoase.

Rusii vs. Cavalerii Teutoni
Incercarea de a invada Rusia in timpul iernii este intotdeauna o idee proasta. Totusi Cruciatii (cunoscuti ca si Cavalerii Teutoni) au incercat. Cruciatii erau mult mai bine echipati decat rusii, cu placi complete si cai blindati. Rusii putea fi usor batuti intr-o lupta dreapta in acest fel, astfel incat acestia s-au retras pe lacul inghetat Peipus si apoi i-au infruntat. Au sperat ca lacul ii va incetini pe inamici. Cavalerii nerabdatori i-au urmat fara sa-si dea seama ca lacul nu le poate sustine greutatea armurilor. Potrivit rapoartelor, randurile cruciatilor erau in haos, alunecand pe gheata in timp ce se luptau cu infanteria rusa. In cele din urma, un bombardament al arcasilor a dus la o retragere completa a Cavalerilor Teutoni.
1


Bag si Hammer
Navele germane U-Boats au terorizat Europa in timpul Primului Razboi Mondial. Acest lucru s-a datorat britanicilor, francezilor si americanilor care nu aveau propriile submarine si masuri contra. In cele din urma, cu toate optiunile epuizate, britanicii au decis sa faca ceva drastic. Ei urmau sa strecoare o barca cu vasle pana la periscop si sa puna o punga peste sau sa o zdrobeasca cu un ciocan. Aceasta l-ar fi orbit pe capitanul submarinului si barca ar fi trebuit sa se reechilibreze, fiind in acest fel vulnerabila pentru atacuri. Aceasta strategie a functionat bine si a oprit multe barci U-Boat sa fie bombardate de navele aliat.
2


Timur
Fiind un descendent al lui Ghengis Khan, Timur stia mai multe despre animale decat s-ar fi asteptat cineva. In timp ce incerca sa invadeze India, Timur a intalnit un inamic care recrutase 120 de elefanti pentru razboi. Timur avea si el cateva camile folosite de armata lui pentru a merge pe ele. El a incendiat camilele si le-a indrumat spre elefanti. Cand au vazut elefantii asta s-au speriat, s-au intors si au calcat in picioare o mare parte din armata Sultanului. Nu numai ca Timur a castigat batalia dar a si furat acei elefanti si i-a folosit pentru bataliile sale.
3


Cambyses al II-lea
Pun pariu ca nu ai fi crezut vreodata ca pisicile ar putea fi instrumente importante in dezmembrarea unui imperiu. In timp ce ataca Egiptul, Cambyses II le-a ordonat oamenilor lui sa-si picteze feline pe scuturi, si astfel a adus sute de pisici in primele linii. Teoria lui a fost ca egiptenii, care tin la rang inalt pisicile, nu vor deschide focul asupra lor. Planul a functionat: arcasii egipteni au refuzat sa traga asupra felinelor, fiindu-le frica sa nu raneasca animalele- o fapta pedepsita cu moartea.
4


Hastein
Hastein a fost un lider Viking care a incercat sa-si dovedeasca valoarea. El a venit cu un plan ingenios prin care sa jefuiasca Roma. Stiind ca vikingii erau mult mai buni la jefuirea satelor decat a oraselor, el a venit cu un plan pentru a ocoli orasul prefacandu-se ca e un Noresman mort ce cauta un loc de inmormantare in oras. Hastein s-a prefacut mort in cosciugul sau si oamenii lui au reusit sa treaca de poarta orasului. Chiar daca planul sau trebuie sa reuseasca in acest fel, el a aflat mai tarziu ca incurcase orasul Luna cu Roma si jefuise orasul gresit. Oops!
5


Zhuge Liang
Acest general chinez a aparat un oras impotriva unei armate de 150 000 de oameni, si a avut in armata sa doar 100 de oameni. El le-a spus oamenilor sai sa se ascunda, sa deschida larg portile orasului si sa stea pe pereti prefacandu-se parte din decor. Celalalalt general a fost atat de sigur ca este o capcana incat s-a restras imediat.
6


Vlad III
Unul dintre cei mai “rai baieti” din istorie, Vlad Tepes a vrut sa sperie trupele otomane si a reusit. In timp ce armata otomana se indrepta spre capitala Transilvaniei, Vlad a lasat in urma lui 20,000 de turci si bulgari ucisi pe care el ii trasese in teapa pe drum spre capitala. Planul a functionat. Otomanii au vazut cat de nebun era acest om si s-au intors din drum.
7