13 povesti infricosatoare despre femei fantome care te vor speria de-a dreptul

Lumea poate fi grea pentru o doamnă, și, uneori, asta nu se termina cu moartea.

În timp ce unele dintre aceste povești infricosatore cu fantome de sex feminin s-ar putea sa va faca să vă temeti de femei, cele mai multe dintre aceste povesti despre spirite ratacitoare sunt înrădăcinate în vieti triste, decese traumatice sau pierderi teribile.

Noi toți ar trebui să tratam femeile cu respect, daca vrem sa le împiedicam să vina dupa noi dupa ce mor…

1) Calugarita fara cap
Datând din anii 1700, această poveste ne vorbeste despre o nobila frantuzoiaca trimisa în Canada să se alăture într-o mănăstire, dar ea si-a pierdut capul pe drum… literalmente. Acest lucru a fost realizat fie de un cojocar zelos sau de doi ucigasi. Se spune că fantoma ei rătăcește acum in pădurea franceza din Canada, Fort Cove, aceasta cautandu-si capul detașat.
1


2) Doamna Alba
Aceasta este una dintre cele mai populare fantome “vazute” de-a lungul anilor. Ea este considerata a fi fantoma unei fete care si-a luat propria viață in maini și acum bântuie ca un semn al moartii.
2


3) Olive Thomas
Primul fată rabatabila din lume a murit la varsta de 25 de ani. A consumat accidental biclorură de mercur ce se dorea a fi un tratament topic pentru sifilisul soțului ei. Se presupune ca bântuie noul teatru Amsterdam în New York City, de multe ori s-a pretins ca ar fi flirtat cu barbati înainte de a dispărea. Povestea ei este atât de înrădăcinată în teatru incat oamenii de acolo au un ritual superstițios de a spune “La revedere, Olive,” înainte de a pleca in fiecare noapte.
3


4) Doamna Gri
Povestile despre o femeie fantomatica de culoare gri circulat în jurul Marii Britanii. Denumirea chiar apare si în seria Harry Potter. Cel mai recent, o imagine a presupusei fantome a fost capturata la Castelul Dudley din Anglia.
4


5) Doamna Maro de la Raynham Hall
Lady Dorothy Walpole a trăit o viață chinuita de un soț violent. Când el descoperit că sotia sa avea o aventură, acesta a incuiat-o în casa, unde a murit în cele din urmă de variolă. Vizitatorii au pretins ca au vazut fantoma ei umbland prin casa. Un om chiar a pretins că a capturat-o într-o fotografie în timp ce cobora scara, în 1936. (Deși mulți spun despre aceasta fotografie ca a fost falsa.)
5


6) Jenny, cea care tipa
Jenny era o femeie săracă ce traia intr-o baracă lângă calea ferată într-un oraș din West Virginia. În timp ce se încălzea langa foc intr-o seară, rochia ei a luat foc și nu a putut să stingă flăcările. Ea a fugit urmand liniile caii ferate, unde a fost lovit de un tren. Se presupune ca ea reapare ca o minge de foc la fiecare aniversare a morții ei.
6


7) Anne Bolelyn
La fel ca multe dintre soțiile regelui Henric al VIII-lea, viața lui Anne a sfârșit prin decapitare, atunci când ea a fost în imposibilitatea de a concepe un moștenitor de sex masculin. Imediat după moartea ei în 1536, mulți oameni au pretins ca au vazut fantoma ei umbland prin Turnul Londrei.
7


8) Vrajitoarea Bell
Această atracție turistică din Tennessee este numita dupa familia care spune ca a fost torturata de rămășițele fantomatice ale unei femei pe nume Kate Batts. În viața, Batts și John Bell Sr. au avut dispute teritoriale, dar după ce a murit, ea se pare că nu a terminat cu el. Familia susține ca copiii lor au fost atacați noaptea de mâini nevăzute, iar fantoma apoi l-a otrăvit pe Johnn, doar pentru a fi auzit cântând cântece de băutura la înmormântarea lui.
8


9) Madame Delphie Delphine Lalaurie
Considerata unul dintre primii criminali în serie din America, Lalaurie a fugit dintr-o mulțime furioasă când un incendiu în casa ei a lasat la iveala mai multe sclavi torturati ascunsi în spatele unei uși încuiate. Ea a reușit să scape la Paris, Franța, dar mulți cred că spiritul ei este sortit să bantuie asupra locului in care a fost casa ei. Multi spun ca spiritul ei este vazut plutind peste bebeluși și copii, iar ea tine de multe ori un bici.
9


10) Bloody Mary
Această legendă prolifica prevede că, atunci când stai în întuneric, în fața unei oglinzi, tinand in mana doar o lumânare aprinsă, și spui “Bloody Mary” de trei ori, va apărea chipul fantomatic. Originile sale rămân neverificate, dar unele teorii includ fantoma unei femei judecate pentru vrăjitorie în Salem, fantoma Reginei Maria I ca pedeapsă pentru persecutarea protestanților, sau o victimă anonimă a unei crime.
10


11) Doamna Albastra
La Moss Beach Distillery Café în California, acestia pretind a fi vizitati de o fantomă într-o rochie albastră datând din epoca Prohibitiei. Se presupune ca era o femeie măritată care a fost ucisă în timp ce mergea de-a lungul plajei cu iubitul ei, un pianist la cafenea. Angajații și vizitatori au pretins ca au vazut-o cautandu-si iubitul, facand obiectele sa leviteze, precum și efectuarea de apeluri telefonice misterioase.
11


12) Kuchisake Onna
Numele acestei legende urbane înseamnă “femeia cu gura despicata” în japoneză. Povestea a început sa circule în 1970, cand o femeie fantomatica avea gura despicata de la o ureche la cealalta. Conform legendei, ea ar fi asteptat pana ar fi avut singura un copil pentru a-si indeparta masca chirurgicala si i-ar fi intrebat pe medici daca o gasesc frumoasa. Daca ar fi spus nu, i-ar fi ucis, daca ar fi spus da, i-ar fi facut sa arate ca ea.
12


13) Aggie Intunecata
Această statuie infricosatoare așezata odată peste mormintele generalului Felix Angus și soția sa, în cimitirul Maryland Druid Ridge. Mai multe legende de fenomene paranormale nocturne, observarea spiritelor, sau posibili ochi strălucitori i-au determinat pe mulți să pătrundă în mormânt și sa testeze zvonurile. Ea a fost mutata la Dolly Madison House in Washington, DC.
13